Terug

 • Taalcursussen, Translators & Draagbare Vertalers voor thuis, reizen, studie of onderweg

Een nieuwe taal leren? - Taalcursussen voor 156 talen

Talendomein.nl is de grootste webwinkel voor zelfstudie taalcursussen, waarbij gekozen kan worden uit maar liefst 156 talen.Taalcursussen zijn beschikbaar als Online taalcursusDirecte Download, of op CD-Rom, DVD, USB en Audio CD. Bovendien kan er gekozen worden uit een groot assortiment Taalboeken, Leerboeken, en Vertaalcomputers.

 Waarom zou je een nieuwe taal willen leren?

Er zijn genoeg redenen te bedenken om te willen beginnen aan het leren van een nieuwe taal:

 1. Communiceer met mensen over de hele wereld
  Veel mensen gaan ervan uit dat Engels de meest gebruikte taal ter wereld is, maar dat is niet het geval. Het Mandarijn is echter de meest gesproken taal, het Spaans de derde en het Frans de achttiende. In totaal zijn ze goed voor 1,5 miljard sprekers wereldwijd, die meer dan 21% van de wereldbevolking vertegenwoordigen. Het leren van een van deze talen zal een belangrijke stimulans zijn voor jou om internationaal te kunnen communiceren.

 2. Reizen of Vakantie
  Veel Nederlanders lijken te geloven dat je overal op vakantie Engels kunt spreken. Je kunt hier min of meer mee wegkomen, mits je je houdt aan de populaire toeristische hotels waar je meestal iemand vindt die Engels spreekt. Echter, als je je wilt wagen buiten deze plaatsen, om de lokale bevolking beter te leren kennen, om borden, menu's, enz. te lezen, dan weet je dat de lokale taal zeer nuttig zal zijn om te kunnen begrijpen. Een basisvaardigheid in een vreemde taal zal je helpen om bijvoorbeeld eten en drinken te bestellen, je weg te vinden, tickets te kopen, enz. Als je een meer gevorderde kennis van de taal hebt, kun je echte gesprekken voeren met de mensen die je ontmoet, wat erg interessant kan zijn en een nieuwe dimensie zal toevoegen aan jouw vakantie. Je  kunt nieuwe vrienden ontmoeten, nuttige zakelijke contacten leggen of zelfs jouw nieuwe relatie vinden. 

 3. Werk of zaken
  Als je regelmatig in contact komt met sprekers van vreemde talen, kun je beter met hen communiceren door met hen in hun eigen taal te kunnen praten. Het kan je ook helpen betere verkopen te doen en over contracten te onderhandelen en deze binnen te halen. Kennis van vreemde talen kan ook je kansen op het vinden van een nieuwe baan, het krijgen van een promotie of een overplaatsing naar het buitenland, of op buitenlandse zakenreizen te gaan.
  Het feit dat het leren van een vreemde taal je carrière kan helpen, is voor veel mensen een belangrijk verkoopargument. Of je nu ondernemer bent en op zoek bent naar de volgende wereldwijde naam of gewoon iemand die veel reist voor werk: meertaligheid kan nieuwe mogelijkheden voor je creëren. 

 4. Emigratie
  Wanneer je naar een ander land of een andere regio verhuist, helpt het leren van de lokale taal je om te communiceren en te integreren met de lokale gemeenschap. Zelfs als veel van de lokale bevolking jouw eigen taal spreken, bijvoorbeeld als jouw moedertaal Nederlands is en je naar Spanje verhuist, is het nog steeds de moeite waard om de lokale taal te leren. Daarmee geeft je blijk van belangstelling,en betrokkenheid bij het nieuwe land. Het televisieprogramma "Ik vertrek" is vaak een voorbeeld hoe het niet moet met mensen die geen kennis van de taal hebben, en dat geeft vaak hilarische gesprekken die totaal verkeerd begrepen worden.

 5. Familie, vrienden of relaties
  Als je partner, schoonfamilie, familie of vrienden een andere taal spreken dan jijzelf, dan is het leren van die taal zeer belangrijk zijn om met hen te communiceren. Het geeft je ook  een beter begrip van hun cultuur en manier van denken.

 6. Taalstudie
  Het leren van een andere taal geeft je toegang tot meer informatie over jouw interesses en stelt je in staat om te communiceren met studenten en onderzoekers uit andere landen. Als een bepaald onderwerp, of interessegebied in andere talen wordt gesproken, dan zal het leren van een andere taal zeer nuttig zijn. Als je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in minderheidstalen in Brazilië, vindt je waarschijnlijk de meeste informatie over deze talen in het Portugees.

 7. Studeren in het buitenland
  Als je van plan bent om aan een buitenlandse universiteit, hogeschool of school te gaan studeren, moet je een goede kennis van de lokale taal hebben, tenzij de cursus die je wilt studeren wordt onderwezen in je moedertaal. Jou onderwijsinstelling zal waarschijnlijk voorbereidende cursussen verzorgen om je taalvaardigheden te verbeteren en zal je gedurende de gehele hoofdcursus blijven ondersteunen.

 8. Taalkundige belangstelling
  Misschien ben je geïnteresseerd in de taalkundige aspecten van een bepaalde taal en besluit je die te leren om ze beter te begrijpen.

 9. Eén taal is nooit genoeg!
  Polyglot, meertalig persoon, of hoe je iemand ook noemt die gefascineerd is door talen en ervan houdt ze te leren, dan is één taal nooit genoeg.

 

Dus waar wacht je op?

Iedereen heeft zijn eigen unieke redenen om een andere taal te willen leren. Maar hoewel de redenen verschillend kunnen zijn, kunnen ze allemaal op dezelfde manier in actie worden gebracht: door geen excuses meer te maken en te beginnen met het spreken van de taal die je altijd al hebt willen leren.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Talendomein.nl 4,5 / 5 - 24 Reviews @ Trustpilot