Terug

  • Taalcursussen, Translators & Draagbare Vertalers voor thuis, reizen, studie of onderweg

Leer Papiaments - Online taalcursus RELEASE

Leer Papiaments - Online taalcursus RELEASE

Vanaf nu is het ook mogelijk om de taal Papiaments te leren spreken met de handige uTalk taal-app/online taalcursus. Een unieke cursus die gebruikt kan worden op alle smartphones, tablets en computers.


De Papiamento taal, op veler verzoek gelanceerd als online cursus / taal-app.

16-11-2022, Middelaar.

Vanaf nu is het ook mogelijk om de taal Papiaments te leren spreken met de handige uTalk taal-app/online taalcursus. Een unieke cursus die gebruikt kan worden op alle smartphones, tablets en computers.
Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde taalleerbedrijf uTalk, dat al andere Papiaments-producten voor het leren van talen maakt, lanceerde de taal op zijn bestseller taal-app na vele verzoeken uit Nederland.

Papiaments wordt wereldwijd door naar schatting 323.000 mensen gesproken, voornamelijk op de Nederlands-Caribische eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao.

uTalk CEO Richard Howeson zegt: "We zijn enthousiast dat mensen in Nederland vragen om meer Papiamento taal leermiddelen en zijn blij dat we konden helpen."
We wilden ook graag het Papiaments toevoegen omdat het een belangrijke wereldtaal is die status en respect verdient.De leeromgeving
  maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk te beginnen met het leren van de taal. Elk woord en iedere zin die je hoort is ingesproken door moedertaalsprekers uit Curaçao ," voegt hij eraan toe.

De Caribische taal werd toegevoegd met de hulp van Papiamento-vertalers Farienne Alexander en Crisma Martis, die op Curaçao wonen, en de audio werd opgenomen door Papiamento-sprekers Lisandro Esterga en Sibelle Reina, die beiden op Curaçao zijn opgegroeid. De versies van het Papiaments die op de ABC-eilanden worden gesproken, zijn onderling verstaanbaar.


De
online taalcursus bevat:

*Rond 2.500 woorden en zinnen die zijn onderverdeeld in 60+ thema's of onderwerpen zoals Sociale Zinnen, Technologie en Eten en Drinken.

*De kans om je eigen uitspraak op te nemen en te vergelijken met die van moedertaalsprekers.

*Leuke interactieve oefeningen die je testen op wat je geleerd hebt en punten geven voor de juiste antwoorden.

*Plaatjes bij elk woord of zinsdeel om je geheugen te trainen en op te frissen.

Lisandro, die in Utrecht woont, zegt: "Het is een zeer praktische, gemakkelijke en leuke manier om de taal te leren. De duidelijke uitspraak van de basiswoorden en -zinnen maakt het ook toegankelijk voor slechtzienden en slechthorenden."

Sibelle, die in Londen woont, zegt: "Het is zeker een goed idee om Papiaments te leren. Het is een fascinerende taal en de kans is groot dat je sommige woorden herkent, omdat het zich heeft ontwikkeld uit een mix van West-Europese talen en Afrikaanse talen zoals Yoruba - waardoor je een zicht krijgt op het historische verleden van de eilanden."

Papiaments is een Creoolse taal die hoofdzakelijk een mengeling zou zijn van Portugees en Spaans, maar met veel andere invloeden zoals Nederlands, Engels, Frans en Arawak.

Lisandro voegt daaraan toe: "Als moedertaalspreker verbaas ik mezelf elke dag als ik een woord leer dat ik onmiddellijk in verband kan brengen met een woord in het Spaans, Nederlands, Frans, Engels, enzovoort - zelfs met woorden die zijn afgeleid van Latijnse of Griekse mythologische figuren."

De banden van Nederland met Aruba, Bonaire en Curaçao gaan terug tot de 17e eeuw en Nederlands is een officiële taal op alle drie de eilanden. Papiaments is een mede-officiële taal op Aruba en Curaçao, maar niet op Bonaire. Verzoeken uit Nederland om meer Papiamento leermiddelen werden doorgegeven aan uTalk in Londen vanuit de TALENDOMEIN.nl webwinkel die gevestigd is in Middelaar, Limburg (Nederland), en die reeds uTalk's Papiamento leerproducten op CD'ss, USB-Sticks, Boeken en Downloads levert.

Meer informatie of het bestellen van de online cursus Papiaments is mogelijk via de volgende productpagina: https://www.talendomein.nl/papiaments-leren-online-cursus.html

Papiaments is de naam van de taal in Nederland, maar het wordt ook Papiamentu genoemd op Bonaire en Curaçao en Papiamento op Aruba.


----------------------------------------------------------------------------------

 

*uTalk werkt op alle toonaangevende smartphones, tablets en computers en je kunt van het ene apparaat naar het andere switchen, daarbij worden je scores gesynchroniseerd tussen de apparaten wanneer je inlogt.

*Je kunt de app gebruiken om offline te leren - download hiervoor eerst de inhoud.

*Alle Papiamento woorden zijn vertaald in meer dan 100 andere talen en in het Nederlands, dus je hoeft geen Nederlander te zijn om uTalk te gebruiken. Het programma geeft je automatisch vertalingen in de taal van je apparaat. Maar je kunt ervoor kiezen om vertalingen in een andere taal te zien door naar Instellingen te gaan en 'applicatietaal' te selecteren.

* De naam Papiaments is afkomstig van het Portugese woord 'papia' dat 'chatten' betekent.

* De exacte oorsprong van het Papiaments is onduidelijk, maar veel taalkundigen geloven dat het is ontstaan uit de Spaanse en Portugese creooltalen die werden gesproken door slaven die naar de eilanden werden gesmokkeld vanaf de West-Afrikaanse kusten.

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Talendomein.nl 4,5 / 5 - 24 Reviews @ Trustpilot